Realul renăscut

Se pare că există viață și după Ronaldo. A durat ceva ca întreaga lume să realizeze acest lucru, dar Realul a demonstrat în ultima săptămână că după ploaie apare și curcubeul.

Ultimele 2 meciuri ale madrilenilor au fost un fel de reminder pentru cei ce uitaseră că Real Madrid are 5 din 11 titulari multipli câștigători de Champions League și că în general, acest avantaj va da rezultate la un moment dat. Șocant, nu? Ei bine dacă este să ne uităm așa, atunci ne putem pune întrebarea: de ce au fost dubii ? Adevărul e că nu a fost tot timpul atât de ușor pentru Los Blancos. Mai ales în perioada în care Zidane și-a luat acea pauză. Dar a revenit și a reușit să câștige La Liga în primul sezon și să revitalizeze un lot ce inițial părea consumat.

Primul semn a fost împotriva unui Liverpool extrem de lăudat, meritoriu, în ultimii doi ani. Însă pasa proastă prin care cormoranii au trecut în acest sezon din pricina accidentărilor nu i-a oprit pe mulți din a crede în continuare că echipa de pe Merseyside are o șansă bună la câștigarea Champions League. Cu toate acestea, orice formă de speranță pare să fi fost spulberată în urma unei prestații de excepție a reginei acestei competiții. Cu Kroos și Modric imperiali la mijloc, amintind de cele 4 urecheate în 5 ani și cu un Vinicius ce și-a justificat pentru prima oară investiția la cel mai înalt nivel, Los Merengues pare să fi închis conturile calificării în semi-finale, acolo unde va pleca favorită în fața învingătoarei dintre Chelsea și Porto.

Pe plan intern, o victorie cu Barcelona în Clasico era crucială pentru Real în încercarea de a-și opri vecinii din drumul către primul titlu din 2014 încoace. Ceea ce s-a și întâmplat. Cu un calm și un tact nemaivăzut, formația blanco a triumfat cu 2-1 în fața catalanilor, care de data aceasta au părut naivi și fără idei, chiar dacă forma din campionat îi încuraja să spere la mai mult. Benzema a dat timpul înapoi și l-a făcut uitat pe fostul său coleg portughez din atac, iar la cealaltă poartă, Courtois l-a făcut uitat pe predecesorul său, Navas. Astfel, Real Madrid este în fotoliul de lider cel puțin până când trupa lui Simeone va înfrunta Betis în deplasare.

Astfel, după două sezoane în care lumea a uitat cele trei Champions League-uri în succesiune, Zidane pare pe punctul de a-și duce echipa către glorie și astfel de a cimenta locul acestei generații cu adevărat remarcabile în cărțile de istorie. O adevărată lecție de man-management din partea lui Zidane și un exemplu de mentalitate dat de jucătorii acestuia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: