În vanul de la Erevan

Neașteptat. O miercure în care aproape toți cei prezenți pe teren au respectat abstinența impusă de post. De apreciat. Măcar dedicarea față de tradiții dacă nu jocul prestat.

În altă ordine de idei, ne-am lovit de paravanul care ne tot blochează în fiecare campanie de calificare la un turneu final. Deprimant este că niciodată nu s-a întâmplat să nu mai avem șanse după doar 3 meciuri. Dintre care unul cu Armenia. Acum 5 ani era de neconceput să pierdem împotriva unei națiuni care și-a trimis căpitanul într-un stagiu militar. Acum, aceasta este realitatea, care și 4 zile mai târziu a rămas foarte greu de acceptat.

Reacția normală ar fi să aruncăm cu pietre în vinovați. Ceea ce s-a și întâmplat. Problema este că cei care au fost găsiți culpabili pentru dezastrul de pe 31 nu sunt neapărat făptașii. Și aici mă refer la Rădoi. Puteți fi de acord cu mine sau nu, dar nu cred că e vina lui Rădoi că România nu a putut produce un stopper născut cu o coloană vertebrală. Lipsa de opțiuni a ajuns să ne expună chiar și împotriva celor mai nesemnificativi dintre adversari. Și au fost avertismente că vom ajunge aici. La o zi după ce Ștefan Radu a depășit recordul de apariții pentru Lazio, trebuie să ne amintim cu tristețe că la nivel de națională suntem în continuare reprezentați de Toșca și Chiricheș. Trecând peste, cred că eliminarea unor astfel de jucători din lotul național ne va ajuta să progresăm ca națiune. Și credeți-mă, avem nevoie.

Vreau să îl văd pe Pașcanu, care a fost imperial cu Germania la Euopene și nu numai, în locul unor domni care, probbail, nu mai au foarte multe de oferit României. Un cale de scăpare sigur este. Până la urmă toți marcatorii din această pauză internațională au fost la prima reușită sub tricolor. Așa că un schimb de generații se poate face fără probleme. Sper doar să nu fie o chestiune legată de mentalitatea românilor când vine vorba de a arăta caracterul necesar pentru a apăra un avantaj în ultimele 10 minute. Pentru că pe acestea nu le poate rezolva nimeni.

Per total este o rușine care ne poate învăța ceva dacă avem atitudinea potrivită. Și dacă vom înceta să fim atât de porniți la înfrângeri, poate Rădoi va reuși să realizeze ceva. Până la urmă, a avut doar 10 meciuri pentru a cunoaște jucătorii și cred că la ce lacune avem, nu cred că e sfârșitul lumii dacă îi acordăm două campanii să demonstreze ce poate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: