Viitorul e acum

A fost o săptămână cu farmec în Champions League, una în care am văzut cele mai strălucitoare talente pe care le are fotbalul ieșind la rampă pe cea mai mare scenă. Multă lume aștepta meciurile de marți și miercuri, tocmai pentru a-i vedea pe Mbappe și Haaland și pentru a le pune imediat etichetă în funcție de evoluțiile fiecaruia. Și cred că e limpede că nu au dezamăgit.

Primul a fost francezul, care a distrus orice fel de speranță pe care Barcelona o mai avea la calificare printr-un hat-trick de senzație, reușit chiar pe Camp Nou. Toate cele trei goluri au avut ceva special, în special ultimul, care a adus minte multor nostalgici de zilele în care Thierry Henry încânta Albionul prin același tip de finalizare cu interiorul la colțul lung. Cele trei capodopere au făcut diferența într-o seară care i-a făcut pe mulți să își pună întrebarea dacă Mbappe este într-adevăr mai bun decât Messi. Și dacă ar fi să ne luăm după o singură partidă, cei ce i-ar da credit parisianului ar avea ceva dreptate. A fost isterie și printre fanii Realului, care după atâtea căutări și-au găsit în sfârșit înlocuitorul pentru Cristiano Ronaldo. Dacă până acum mai erau mici semne de întrebare, recitalul din Catalunya ar trebui să îl convingă pe Papa Perez să bage mâna în buzunar pentru viitorul superstar al fotbalului.

Să nu uităm nici de Haaland, care și-a etalat din nou cinismul cu care ne-a obișnuit în ultimele 18 luni. Tot 3 contribuții decisive a avut și el, 2 goluri și un assist împotriva Sevillei, un nume ceva mai mic decât al Barcelonei. 2 goluri de atacant, unul dintre ele în urma unei combinații superbe cu Jadon Sancho și o pasă simplă pentru un șut de la distanță al lui Dahoud. Două meciuri superbe pentru cei doi care continuă să fie comparați cu greii sportului chiar dacă au doar 22, respectiv 20 de ani. Ceea ce este îngrijorător din punctul meu de vedere, este dorința constantă a oamenilor de a-i pune în raport.

Pentru că pare că fotbalul nu mai oferă fotbaliști de clasă ca înainte, lumea încearcă aproape cu disperare să îi gasească pe următorii Messi și Ronaldo, punând o presiune considerabilă pe umerii unor tineri care mai au multe de demonstrat. De asemenea, Haaland și Mbappe par a fi sub microscopul celor dornici de a descoperi o rivalitate similară celei dintre starul lusitan și jucătorul Barcei, lucru care nu mi se pare 100% corect. Cred că ar trebui să învățăm din greșelile ultimului deceniu și să apreciem fiecare jucător în parte fără a intra în dezbateri legate de cine este cel mai bun. Să ne bucurăm de faptul că i-am putut vedea pe cei mai buni în acțiune și să ținem minte că va dura până vom avea alții de nivelul lor. Până atunci, o noua săptămână de Champions League. Să vedem cine iese de aici. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: