Când fulgerul a lovit de 2 ori

Aproximativ 6 luni ne mai despart de Europeanul din această vară. Probabil cel mai așteptat turneu de acest fel din istorie, asta și din cauza întârzierii cauzate de pandemia de Coronavirus. Conform ultimelor informații, acesta se va desfășura în continuare după ideea fostului președinte Uefa, Michel Platini, care a dorit să celebreze 100 de ani de la primul Campionat European printr-un concept în care mai multe țări vor găzdui meciuri la turneul final, inclusiv România.

Din păcate anul acesta îi vom privi pe cei mai buni de la televizor, colecționând cartonașe Panini și întrebându-ne cine va triumfa în iulie. Ei bine, cred că nu vom căuta răspunsul foarte mult, trebuie doar să mergem în urmă cu 4 ani pentru a găsi posibil viitoarea campioană europeană. Aici mă refer la Portugalia.

Cum pandemia a împins desfășurarea Euro2020 până în 2021, e clar că multe lucruri nu mai sunt la fel. Un an în plus sau în minus în fotbal poate cântări decisiv în diferite moduri. Spre exemplu, Bruno Fernandes, față de 2020 când încă era într-o fază de adaptare la un nou campionat și o altă cultură, a progresat și a devenit un adevărat superstar al Angliei și este privit acum ca unul dintre cei mai buni mijlocași din lume. Similar și Joao Felix, care în urmă cu 12 luni încă nu justifica banii investiți de Atletico în talentul său imens, a ajuns unul dintre cei mai importanți jucători ai lideului din La Liga și e pe punctul de a îi aduce lui Simeone al doilea titlu din Primera. La fel Ruben Dias a transformat apărarea inconstantă a lui Manchester City, iar acum cetățenii sunt din nou lideri în Premier League. Timingul este un lucru foarte important când vine vorba de turnee finale. Iar în cazul Portugaliei, pare că totul se leagă la momentul potrivit.

Un atac format din Cristiano Ronaldo, Joao Felix și Bernardo Silva este mai mult decât capabil să pună probleme și fiind susținuți de un mijloc format din Fernandes, Neves și Moutinho, lusitanii vor avea suficientă creativitate pentru a sparge orice apărare adversă. Și apărarea stă bine. Guerreiro de la Dortmund și Cancelo de la City sunt o pereche foarte bună de laterali care se completează, în timp ce un parteneriat între Dias și Pepe ar fi aproape indestructibil. Nici opțiunile de pe bancă nu sunt rele. Diogo Jota, Renato Sanches, Danilo Pereira, Trincao, Pedro Neto, Daniel Podence, Ricardo Pereira, Nelson Semedo, Jose Fonte, Anthony Lopes sunt toți jucători care vor putea ajuta în caz că unul dintre titulari ar trece printr-o pasă proastă. Toți aceștia sub comanda lui Fernando Santos, un antrenor care știe să câștige trofee și avem o candidată foarte serioasă la trofeu.

În fotbal se pot întâmpla multe surprize, după cum ne-a învățat istoria, dar nu ar fi șocant să o vedem pe Portugalia redobândindu-și titlul de regină a Europei. Până la urmă, nu ar fi prima echipă din Peninsula Iberică ce reușește acest lucru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: