Sacking Culture și Răbdarea Fotbalului Modern

4 iulie 2019- Frank Lampard, legendă a clubului Chelsea este anunțat oficial ca antrenor principal la echipa unde s-a remarcat ca fotbalist. Un club cunoscut pentru felul în care tratează managerii și pentru cinsimul arătat în relația cu aceștia de-a lungul anilor. Cu siguranță nu vor proceda la fel cu Lampard. E începutul unei noi ere, în care Frank va beneficia de timp pentru a-și exercita viziunea. Vor dispărea vechile obiceiuri, vor apărea produsele din academie și la Chelsea deja se conturează o viitoare dinastie. Va fi nevoie de câțiva ani, dar totul arată promițător, nu are ce să se întâmple rău, nu?

25 ianuarie 2021- Frank Lampard este demis de Chelsea la 18 luni de la numirea sa în funcția de antrenor principal. Tot ce a putut însemna un proiect pe termen lung sau mediu s-a dus pe apa sâmbetei. E chiar puțin ironic faptul că data la care Lampard a fost pus principal coincide cu ziua națională a Statelor Unite ale Americii, o dată revoluționară în istoria ommenirii. Păstrând proporțiile, în ambele cazuri era promisă o schimbare în peisaj care avea să creeze un imperiu ce avea să domine la nivel mondial, dacă se acorda timp. Ei bine, nu, la Chelsea conduce în continuare cinismul sovietic, o metodă care totuși a adus rezultate în ultimii 15 ani. Însă vine întrebarea: dacă nici Lampard, atunci cine ?

Dacă nu era clar, fotbalul a devenit o afacere în care aproape că nu mai există marjă de eroare. Așa că nu mai este loc pentru sentimentalism. De aceea numirea unei legende a clubului ca principal poate fi un risc imens pentru reputația acestuia și în relația clubului cu fanii. Iar această demitere spune răspicat lucrurilor pe nume: în fotbal nu mai e timp. Zilele în care Ferguson și Wenger petreceau 20 de ani la cârma unor echipe au apus, iar în ziua de azi indiferent de trecutul unui principal va fi foarte greu să reziste. Doar formațiile mici, care au obiective minuscule și care se multțumesc cu rămânerea în prima divizie spre exemplu mai oferă antrenorilor timp pentru o eventuală schimbare. După aceea, ei merg mai departe la un club mare, unde nu vor beneficia de aceleași condiții, iar numele lor va fi pătat.

Rezultatele te țin în funție. Și astăzi nu te mai așteaptă nimeni să îți revii dintr-o formă proastă. Banii controlează totul și dacă se pierd ești tras la răspundere și de cele mai multe ori plătești cu postul. O realitate tristă care arată că sentimentele au rămas la fel, dar că totuși fotbalul s-a schimbat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: