An Nou, Cunoștințe Vechi

Anul și schimbarea pentru PSG, care după 2 ani au decis să îl demită pe, statistic vorbind, cel mai bun antrenor din istoria sa. Așadar, în locul lui Tuchel a venit Pochettino, un tehnician similar, dar care se va afla sub o presiune imensă și de la care vor fi așteptări mai mari, consecință a rezultatelor bune obținute de predecesorul său. ț

Motivele plecării lui Tuchel din capitala Franței rămân în continuare un mister și nu cred că există la ora actuală o justificare validă a acestei despărțiri. Deși, recunosc, salut numirea lui Poch pe banca parizienilor, nu cred că aceștia fac neapărat un pas înainte prin această mutare. De fapt, s-ar putea să existe un anumit regres în evoluțiile echipei, iar aici mă refer mai ales la cele din Europa. Este arhicunoscut faptul că șefii campioanei din Hexagon vor cu orice preț câștigarea Champions League-ului, dar de ce nu ar opta pentru continuitate și ar risca să numească un antrenor fără vrun trofeu în fotbal care ar trebui să se expună unui vestiar toxic precum cel de la PSG ?

Practic, orice progres din ultimii ani a fost șters cu buretele, iar un nou ciclu trebuie început de la zero exact în momentul în care echipa dădea semne de unitate și de ceva mai multă dorință. Exact când părea că Tuchel a reușit să se impună în fața acestui lot, iar jucătorii păreau că joacă pentru acesta și că au fost convinși de rezultatele sale, neamțul a fost îndepărtat pentru un manager cu mai puține trofee ca ale sale. Nu spun că Pochettino nu ar fi mai bun decât Tuchel, poate chiar din contră, însă acesta va avea nevoie de timp pentru a-și putea implementa ideile și filozofia asupra unui lot care nu are răbdare și care trebuie convins rapid că au în față omul potrivit pentru a face performață. Și știm cu toții că răbdarea în fotbal e un lucru din ce în ce mai greu de găsit.

Stilul de joc solicitant al argentinianului, în care cei trei oameni din față trebuie să preseze s-ar putea să cauzeze probleme la rându-i , în condițiile în care Neymar, Mbappe și Di Maria aveau libertate totală de mișcare în regimul anterior. Liga Campionilor în acest sezon e un obiectiv prea îndrăzneț pentru finalista de anul trecut, care se află acum în stadiul de formare. Însă câștigarea titlului în Franța este obligatorie, chiar dacă poziția actuală din clasament nu este cea mai bună pentru trupa din Hexagon. Sper ca Poch să facă o figură frumoasă la Paris, pentru că este unul dintre ulimii băieți buni dintr-un fotbal cuprins de antagoniști și cu siguranță va fi interesat de urmărit, dacă acesta va aduce a doua Cupă Europeană în Franța la cârma echipei la care s-a consacrat ca fotbalist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: