Ce Urmează La Dortmund?

Acum câteva zile Favre a fost demis după câteva luni în care s-a acumulat presiune, iar rezultatele au dezamăgit. În locul său a fost numit Edin Terzic, secund pe durata mandatului elvețianului, fără experiență ca principal. Clar o soluție de avarie până când galbenii reușesc să găsească un tehnician cu ștaif, dar cine? Antrenori liberi sunt puțini, iar cei care au contract sunt foarte greu de adus.

Problema în acest moment la Dortmund este lipsa de lideri, de oameni care știu să câștige trofee și care pot trage echipa după ei. Hummels, Piszczek și Schmelzer sunt ultimii supraviețuitori ai echipei fantastice pe care Klopp a reușit să o construiască acum aproape un deceniu. Și din păcate, fiecare are o vârstă, iar influența lor asupra lotului scade. Practic, die SchwarzGelben se află acum într-o situație similară cu cea a lui Spurs în urmă cu an de zile. Diferența este că acum nu mai este niciun Jose Mourinho liber de contract care așteaptă o ofertă, iar opțiunile sunt și mai limitate.

Iar lipsa acestei experiențe duce și la o lipsă de rezultate care îi va face pe cei tineri să plece. Sancho a avut deja oferte de peste 100 de milioane de euro în această vară, iar randamentul lui a suferit dramatic de atunci. Fără gol din acțiune în Bundesliga ăn acest sezon, englezul frustrat de propriile evoluții și de lipsa de trofee va forța un transfer în 6 luni pentru a încerca să progreseze într-un mediu mai bun. Nici situația lui Haland nu e mai bună. Norvegianul are o clauză de reziliere de 70 de milioane începând cu luna mai, iar cluburile interesate de serviciile lu sunt capabile să achite această sumă. Un lot amestecat, cu jucători foarte cruzi, precum Reyna și Moukoko, dar și cu oameni trecuți de apogu, cred totuși că un antrenor cu stofă ar putea conduce această echipa spre mai bine.

Doi dintre cei mai buni jucători de atac din lume în față, cu un căpitan Reus unul dintre cei mai buni jucători din Germania ultimilor ani, un mijloc exprimentat și cu un campion mondial în apărare, titlul este un obiectiv accesibil sub conducerea potrivită. Dacă un antrenor galonat, care știe cum se câștigă trofeele ar veni la Dortmund, Bayern ar avea competiție serioasă. Favre a fost un tehnician decent, calm, care se baza pe aportul fanilor, însă din acest punct de vedere pandemia i-a fost fatală. Un principal care se baza mai mult pe atmosferă, cred că trebuie făcut următorul pas ca Borussia să redevină o forță. O variantă plauzibilă ar fi numirea lui Allegri, chiar dacă ar fi un șoc cltural pentru acesta, dar și o abatere de la stilul nemților de a numi tineri ca principali. Pentru succes însă mai trebuie să ne ieșim și din zona de comfort. Doar întrebați-l pe Klopp !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: