Scopul Scuză Mijloacele

De 2 ori la rând la Europenel de Tineret după 20 de ani de pauză ! Sună bine, nu? Ei bine pentru unii… Ei consideră această calificare ,,rușinoasă” și ,, un blat ordinar”. Dacă am ajuns într-adevăr să credem că ni se cuvine tot e e mai bun în fotbal, atunci comitem o eroare de proporții. Sunt rațiuni ca acestea care subliniază că merităm să ne situăm acolo unde suntem actualmente. Și anume în lumea a treia a acestui sport. Să ne înțelegem, ultimele 15 minute au fost penibile, dar mai contează? Timp de 2 decenii, nicio generație la nivel de U21 nu a prins turneu final, dar când reușim această performanță, căutăm nod în papură. Tipic românesc. Dacă este să privim în spate, a fost chiar o decizie de lăudat a lui Mutu, să le spună jucătorilor să nu mai riște inutil. Sigur, abordarea a fost mult prea pasivă și a denotat o oarecare teamă și lipsă de răspundere, dar până la urmă sopul scuză mijloacele.

În plus, nu suntem prima echipă care adoptă o tactica ceva mai precaută când miza e mare. Luați exemplul Japoniei de la Cupa Mondială de acum 2 ani, când, la fel ca și noi, au avut același joc de posesie în ultimele 10 minute. De altfel, nu cred că elevii lui Mutu sunt vinovații. Acuzați pot fi danezii pentu lipsa de agresivitate de marți seară care ne-a lăsat să păstrăm mingea minute în șir, dar și UEFA pentru proasta organizare orară a meciurilor care ne-a permis să abordăm disputa cu nordicii în funcție de rezultatul Belgiei din Bosnia. Inculpați sau nu, felicitări lui Mutu și tricolorilor mici pentru acest rezultat și sperăm ca la următoarele calificări să nu mai existe loc de discuții.

Acum seniorii. O victorie zdrobitoare cu 3 goluri marcate și zero primite în fața Norevegiei, un meci de referință pentru mandatul lui Rădoi. Doar că adevărul e departe de precedenta afirmație. Nu. în schimb, un 3-0 cinic acordat de UEFA în favoarea noastră și un egal sec în deplasare la Belfast. Suficient însă pentru accederea în urna a doua pentru calificările WC2022, bineînțeles după triumful Serbiei în fața rușilor, scor 5-0. Meciul din Marea Britanie a fost greu de privit, cu un joc lent și fără direcție din partea unei Românii care parcă își lăsase busola la București și a unei Irlande de Nord exagerat de slabe. Totuși cu ceva șansă, cu golul rezervei Bicfalvi din minutul 81, scoatem maximul din această partidă care ne aduce în principiu o grupă mai ușoară la următoarele calificări. Felicitări și lui Tătărușanu pentru cariera ce a însumat 73 de meciuri și 11 ani în tricoul naționalei. Sperăm ca următorul portar al naționalei să fie cel puțin la fel de longeviv și valoros ca actualul goal-keeper al lui Milan. Sper totuși ca selecționerul să se uite la rivala din oraț pentru eventualul înocuitor :).

O pauză internațională cu destule controverse, dar care vine cu o calificare la tineret și cu un obiectiv semi-atins la seniori.Bine ai revenit fotbal inter-cluburi !

Un gând despre „Scopul Scuză Mijloacele

  1. Radu in primul rând să joace la echipa de club,nu sa fie rezerva bătrânului Handanović.Nu ai cum sa afirmi ca îl vrei pe Radu la națională atât timp cât el n a putut sa joace nici măcar la o echipa din subsolul clasamentului Seriei A.Cel mai potrivit pt postul de portar ar fi Lazăr.

    Apreciază

Lasă un comentariu