Al Treilea Descălecat

3, cifră magică în basme cu caracter fantastic. 3 reprezintă și numărul promovării lui Corneliu Papură în funcția de antrenor principal al Universității Craiova. Diferența e că, în cazul de față nu este nimic fantastic. Este o realitate și una de coșmar.

De 3 ori în 18 luni a fost numit domnul Papură principal al alb-albaștrilor. Totuși, de ce? Există vreun motiv plauzibil măcar pentru această decizie, un pretext pe care l-ar putea crede cu adevărat lumea? Răspunsul îl știm cu toții și nu e unul bun pentru fostul internațional.

Bergodi și-a anunțat demisia vineri seara după un meci mult sub pretențiile oamenilor care urmăresc această echipă. Același om care l-a înlocuit pe Papură în primăvară, când acesta a lăsat echipa fără busolă în plin sezon și mai grav în timpul unei pandemii globale. Ce s-ar putea schimba în 6 luni că să poată garanta cineva că lucrurile vor merge diferit față de cum erau sub comanda lui ,,Papi” ? Pentru că era departe de a fi ideal pentru noi cu el la cârmă. Ca să vă faceți o idee în legătură cu mandatele fostului căpitan al oltenilor în Bănie, am să vă las o statistică: Bergodi a reușit mai multe victorii la Craiova decât Papură în aproape jumătate din meciuri, în condițiile în care mare parte din partidele pregătit de italian au fost în play-off.

Personal ca fan sunt revoltat și această schimbare bruscă m-a lăsat pur și simplu fără cuvinte. Există posibilitatea ca Rădoi să vină după pauza internațională, iar ca Papură să fie doar un interimar. Părerea mea, lucrul acesta nu schimbă nimic din mediocritatea de care a dat dovadă clubul prin această hotărâre. Interesele sunt aceleași ( de a controla totul la echipă) și nu cred că răul mai poate fi îndreptat. Demisia lui Bergodi a surprins toți oficialii din club, dar dacă ai 2 săptămâni la dispoziție să numești un A1, de ce alegi calea ușoară din ziua 2? Zvonul că selecționerul s-ar întoarce în ochi are cap și picioare mai mult sau mai puțin, cert este că nu voi crede nimic până la anunțul clubului. Se poate dovedi doar o ceață menită să ascundă lipsa de ambiție a conducerii, rămâne să vedem.

Cert este că cei de sus au eșuat și și-au bătut joc de fani. Iar noi nu uităm aceste lucruri. În încheiere, aș fi vrut să îi adresez o întrebare domnului Papură: ce aveți de câștigat din acest penibil în care acceptați să vă băgați odată la 6 luni? Ați fost căpitanul acestei echipe, de ce alegeți să vă ruinați demnitatea și moștenirea astfel? Pentru că vă asigur, cei de vârsta mea nu își vor aminti cele peste 200 de meciuri în care ați evoluat pentru noi, ci cele trei mandate total ratate de pe banca tehnică. Adio, Signore Bergodi! Mulțumesc pentru acele nemuritoare nopți de vară în care totul era perfect și titlul venea în Bănie !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: