Toate Nereușitele Au Dus la Roma

5-0. 5 la 0. Wow ! Un rezultat dezastruos care ne-a reamintit unde ne e locul ca țară. Este cea mai dură înfrângere din cariera de antrenor a lui Dan Petrescu, dar și din istoria CFR-ului în cupele europene. Una bogată de altfel, ce cuprinde meciuri împotriva lui Chelsea, Bayern Munchen și Manchester United printre altele.

Însă nu diferența de scor e deranjantă, ci maniera prin care clubul a ajuns de la a se bate de la egal la egal cu acest tip de echipe la a deveni preș. E adevărat că au fost accidentări și jucători infectați cu COVID, dar dacă ești bine condus, nu lași aceste aspecte să se vadă. Acum un an de zile, clujenii pregăteau meciul cu Lazio, care atunci erau într-o formă de zile mari, cu Burcă, Vinicius, Boli, Cestor și Pașcanu, probabil 5 dintre cei mai buni fundași din țară. Iar acum titulari au fost Manea și Ciobotariu, 2 fundași dreapta cu puțină experiență în centru. A da și fără rezervă. Mai întâi a venit vânzarea lui Boli, în locul căruia nu a fost adus nimeni, apoi împrumutul lui Pașcanu, din nou neînlocuit, apoi au căzut Vinicius și Cestor, ultimul pentru o perioadă lungă de timp. Bomoboana de pe colivă a fost testul pozitiv a lui Burcă efectuat cu 2 zile înaintea partidei, care l-a lăsat pe Dan Petrescu fara planul A și fără singurul stopper de meserie. Ăsta nu e management, e incompetență !

De la Țucudean la Vojtus, de la Culio la Itu, de la Arlauskis la Bălgrădean, toate regrese și toate în mai puțin de 1 an. Ce să facă Petrescu? Să ceară jucători și să amenințe cu demisia ( din nou) ? Au fost aduși 50 de jucători în trei ani, dar se pare că nu pot alcătui un 11 la standardul la care aspiră clujenii. Trei campionate și două calificări în Europa și tot există discuții legate de salalrii neachitate. Cred că este cel mai mare românism posibil. Și toate astea afectează coeficientul și imaginea noastră pe continent. O înfrângere care poate trage un semnal de alarmă pentru campioană și poate schimba căile celor de acolo. Baftă în Europa League !

P.S: Singurul lucru pozitiv din această înfrângere a fost că nu am mai auzit Veni, Vedi, Vinicius ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: