În Continuare Departe

Naivi, lipsiți de idei, dezamăgitori. Câteva din caracteristicile ce ne-au descris aseară. Meciul din Nations League ne-a dat impresia că putem face surpriza și ne-a făcut pentru a mia oară să ne mințim singuri. Dar, decât să analizez reperele unui joc ce va rămâne mult timp în istoria neagră a fotbalului românesc, prefer să mă uit la prestația fiecărui tricolor în parte pentru a înțelege mai bine unde mai avem de lucrat.

Tătărușanu-5,5/10

Puțin vinovat la primul gol, căci șutul nu este unul imparabil, a fost o seară fără prea mult de lucru pentru portarul naționalei. A scos în corner un șut al lui Sigurdsson la scorul de 1-0. Nu i se poate imputa neapărat această înfrângere, nefiind nici ajutat de apărare la faza primei reușite a Islandei, nu cred că aici au fost problemele noastre.

Camora-5/10

Chiar dacă multă lume s-a luat de Camora pentru faza golului 2, per total consider că a făcut o partidă bună. S-a apărat în general ok și ținând cont și de presiunea debutului, a rezistat destul de bine. Dacă e o soluție pe termen lung este altă discuție, dar momentan e cel mai potrivit pentru primul 11.

Burcă-6/10

A scos penalty-ul din care am marcat și à la long a avut o prestație solidă. A avut mingea mai mult decât mă așteptam ( poate și de aici lipsa ocaziilor), a neutralizat orice pericol ivit în calea sa și sper să îl văd titular al naționalei și la meciurile următoare.

Bălașa-6/10

Titular de conjuctură din cauza absențelor lui Chiricheș și Nedelcearu și din pricina accidentării de ultim moment a lui Dragoș Grigore, ( care să-mi fie cu iertare, nu are ce căuta în lotul primei rprezentative ) Bălașa nu s-a făcut nici el de râs. La fel ca și Burcă, a fost sigur pe el și a format cu acesta un cuplu destul de bun pe care poate îl vom revedea în această campanie de Nations League. O singură curiozitate: de ce a încercat jucătorul Craiovei o pasă de 60 de metri peste apărarea islandezilor pentru cel mai scund jucător de pe teren. Va rămâne un mister neelucidat.

Manea-5/10

O alegere surprinzătoare a lui Rădoi în formula de start, una însă care nu a adus nimic în plus. Defensiv a fost ok, pericolul nu a fost pe partea lui, dar pe faza de atac 0. Ipotetic, dacă ar fi să facem o medie, 10 pentru munca depusă în propria jumătate și 10 pentru cea în jumătatea adversă, astfel rezultă un 5 pentru elevul lui Dan Petrescu.

Crețu-4,5/10

O adevărată dezamăgire. Așteptam mult de la el, credeam ca e un meci perfect pentru talia și eleganța sa. Dar nu, s-a comportat ca un al treilea stopper, coborând prea mult pe linia de fund și neajutând deloc la construcție. Foarte lent în deplasare și în cursivitatea mingii, colac peste pupăză și în culpă la primul gol al lui Sigurdsson, a fost o noapte de coșmar pentru unul dintre performerii victoriei cu Austria.

Stanciu-4/10

Slab, supraevaluat și din păcate ales constant de selecționerii noștri. Nu a adus absolut deloc vreun plus aseară, nici în treimea adversă, nici în tranziția apărare-atac. Îmi amintesc și acum o fază la care Stanciu a atins mingea de 6 ori pentru ca într-un final să o paseze unui coleg, lucru nepermis la acest nivel. Indignant și modul în care îl lăudau Mironică și Ștucan pe parcursul duelului, ca pe un fel de Zidane care nu are cu cine să joace. Să fim serioși, ne amăgim aiurea și nu numai că ar trebui să încetăm să credem că Stanciu ar putea fi vreun lider de generație. Penibil !

Maxim-5/10

Precum colegii săi de la mijloc, nici el nu a avut o contribuție însemnată la desfășurarea meciului. A încercat câteva dribbling-uri, eșuând de cele mai multe ori, însă a dat dovadă de sânge rece în momentul executării loviturii de pedeapsă, așa că îi acordăm un calificativ de trecere pentru că a fost singurul român ce a izbutit un șut pe poartă. Trist, dar adevărat !

Mitriță-4/10

Nu a fost în meci. Schimbat după 45 de minute în care nu a produs nimic notabil. Scuza cu diferența de fus orar nu ține aici și nu va mai putea fi folosită datorită împrumutului din zona arabă realizat recent, dar aseară jucătorul de la care aveam atâtea pretenții nu a convins.

Alibec-3,5/10

Și el invizibil, spre disperarea noastră, înlocuit la pauză după o repriză în care a jucat mai mult cu spatele la poartă și în care și-a arătat limitele și capriciile în fața unui adversar în fața căruia nu ai voie să dai dovadă de astfel de slăbiciuni.

Deac-3/10

Mă simt prost să acord aceste calificative, dar ce am văzut în aceasă semi-finală nu îmi lasă alternative. Probabil cel mai slab om de pe teren și țapul ispășitor în viziunea multora, eram de acord cu titularizarea lui Deac la început prin prisma expereienței si condiției sale fizice redutabile. Acum însă, am dubii în ceea ce privește prezența lui pe viitor la echipa națională. Un schimb de generații nu ar suna ca o idee rea și cred că am fi primii beneficiari ai unei asemenea decizii radicale.

Rezerve

Pușcaș-3/10

A atins mingea de 9 ori în a doua repriză. În 45 de minute. Nimic mai mult de spus.

Iancu-4,5/10

Putea fi eroul nostru improbabil dacă obținea un penalty, dar n-a fost să fie. S-a zbătut, a încercat câte ceva, dar diferența de valoare în favoarea nordicilor a fost evidentă.

Hagi-5,5/10

Destul de combinativ, jocul nostru a arătat ceva mai bine după intrarea lui în teren. Fantezia lui ar fi cântărit altfel pe parcursul a 90 de minute și poate ar fi echilibrat balanța. Momentan rămânem cu regretele.

Keșeru-N/A

Cicâdău-N/A

Concluzie

Suntem încă la ani lumină de unde eram odată, iar acum nu mai putem învinge națiuni cu populația Craiovei. Sperăm în continuare la mai bine, chiar dacă nu avem cu ce, dar acum trebuie să terminăm pe primul loc în Liga Națiunilor. Hai România !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: