Liga 1, Dar nu la Fotbal

Ultimele 10 zile au fost haotice. Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut dramatic în România și, ca atare, au apărut mai multe focare în rândul echipelor de fotbal de la noi. Întâi a fost Petrolul cu 6, apoi au urmat Argeș și Chiajna cu câte 3 ,,pozitivi” fiecare. Însă, ce avea sa urmeze la nivelul ligii 1 avea să depășească orice limită a normalului. Aproximaiv 30 de infectați în loturile celor de la Dinamo și CFR în ultima săptămână și jumătate. Ce e și mai rău în situația actuală a celor două cluburi? Contextul în care au avut loc aceste imbolnăviri. Trupa lui Petrescu este implicată în bătălia la titlu, fiind în acest moment la 4 puncte în spatele Craiovei ( e drept, cu un meci mai putin disputat ) , în timp ce Dinamo se află în cel mai negru moment al istoriei sale, pe locul 13 în clasament, la 3 puncte de locul de baraj, ocupat actualmente de Poli Iași. Și la cum se prezintă situația, ,,câinii” se văd nevoiți să abordeze ultimele partide cu juniorii, întrucât nu este luată în calcul înghețarea campionatului.

Dramatic ce se întâmplă la ambele cluburi, dar întrebarea care și acum nu are răspuns este de ce doar la noi? De ce în alte campionate nu au apărut cazuri, iar în România sunt deja 2 echipe de prima ligă ce au infirmieria plină ? Să fie pentru că oamenii nu au înțeles pe deplin pericolul actual ? Poate lipsa educației sau a informării, oricare ar fii, e lesne de înțeles că formațiile de la noi nu erau pregătite pentru o astfel de criză, atât din punct de vedere financiar, cât și uman. Era de datoria fiecărei echipe să își țină jucătorii în frâu și să îi responsabilizeze cu privire la această pandemie. Nu sunt un fan al amenzilor sau al pedepselor în general, dar dacă numai așa se poate, atunci asta este.

În concluzie, ultimele două săptămâni mi-au arătat că suntem într-adevăr Liga1, dar nu la ceea ce spunem noi. Primii la incompetență și lamentat, absolut, detașat, dar din păcate nu la fotbal și organizare. Rămâne de văzut cum se va termina această stagiune prelungită, care, cu bune, cu rele, a reușit să ne surprindă. Dar voi ce credeți, este totul un shitshow, iar campionatul se va îngheța sau se va termina totul cu bine? Nu ezitați să ne lasați parerea voastră în secțiunea de comentarii, momentan atât s-a putut, și până data viitoare, salve !

Un gând despre „Liga 1, Dar nu la Fotbal

  1. Dacă ar fi să o luăm fair, play-out-ul cel putin ar trebui înghețat, deoarece e clar ce se va întâmpla dacă Dinamo va juca cu juniorii. Printre tarile care si-au reluat campionatul in schimb, noi cred ca suntem printre singurii care nu si-au tinut jucătorii in cantonament… Un „haos” care duce la o comedie pură, insa suntem prea mici pentru a face cu adevărat fata unui virus care din punct de vedere medical are transmitere comunitara.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: