Un Derby Mai Anost Ca Niciodată

Semi-finala de cupă dintre FCSB și Dinamo se apropie cu pași repezi, după 3 luni presărate cu incertitudini legate de disputarea acesteia. Până la urmă, se joacă, dar în rândul micrbiștilor e palpabilă o lipsă de interes pentru acest duel, care altădată umplea Arena Nationala și care era capul de afiș al oricărei etape. De ce totuși s-a ajuns în punctul astă? Ei, bine, acesta va fi subiectul de analiză al articolului, așa că fasten your seatbelts and enjoy the ride!

FCSB=Faci Ce Spune Becali

2 Sfinti

O sintagmă foarte cunoscută în rândul suporterilor de la noi (măcar cu glumele să rămânem, dacă fotbal ba), la baza ei sta totuși un adevăr : FCSB nu a mai avut antrenor de la ultimul titlu, cucerit acum aproape 5 ani de zile. Cu riscul de a-l supăra pe Bogdan Argeș Vintilă, cu toate că nu cred că dânsul urmarește blogul, știm cu toții cine face jocurile la Berceni, nimeni altul decât ,,Războinicul Luminii”. Tot clubul se pliază după vizunea sa și chiar dacă acesta arată că are câteva tangențe cu fenoemnul, discrepanțele se văd din avion. Lipsa răbdării, transferurile făcute din impuls, criticile virulente la adresa jucătorilor, să continui? E clar că Becali ușor, dar sigur, își pierde dispunerea de a se implica la echipă (și ca A1 și ca finantator), iar dacă rezultatele nu apar curând prevăd un scenariu sumbru pentru roș-albaștrii. Patroni care au ruinat formații cu tradiție au mai fost în România (vezi Iancu la Timișoara și Mititelu la Craiova), dar pierderea altei echipe cu un capital de imagine puternic ar reprezenta un adevarat croșeu în stomac pentru fotbalul românesc. Cupa este cea mai bună șansă pe care bucureștenii o au să câștige un trofeu după aproape 1500 de zile (mai exact 1438, pentru cei interesați), iar dacă nici anul ăsta nu e al lor, atunci Nea Gigi mai bine pune lacătul pe porțile de la Berceni și se apuca de altceva.

Complicate Sunt Caile De La RIN

Baronul de la RIN

1 leu și 500.000 de euro în banca. Dacă îndeplinesti aceste condiții, poți ajunge acționar majoritar la Dinamo chiar azi. Sună ușor, nu? Well, lucrurile nu stau chiar așa, din păcate pentru albi-roșii. După nenumărate discuții cu mai mulți afaceriști, aparent dispuși să cumpere clubul, echipa se zbate să evite retrogradarea si falimentul cu un lot neplătit de luni bune ce are moralul la pământ. Nu, ce am descris aici nu este iadul, ci realitatea clubului de la Săftica. ,,La Dinamo nu e niciodată liniște”, vorba poetului, una ce acum deja transmite resemnare și ne face să înțelegem gravitatea situației clubului din Ștefan cel Mare. De un an încoace, ,, Câinii” au întampinat probleme, ce acum însumează clasarea în zona roșie a clasamentului cu doar 11 etape rămase de disputat. Timp mai este destul, dar nu trebuia să se ajungă niciodată aici. Amatorismul și alungarea oamenilor dispuși să ajute sunt principalele cauze ale decăderii acestui gigant, care până nu demult era cel mai sonor și iubit club din România. Chiar dacă nu pică în B anul ăsta, problemele sunt mult mai mari de atât, iar lipsa de idei și orientare va duce la dezastru într-o bună zi. Ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar evitarea retrogradării va amâna ceea ce la momentul actual pare inevitabil. Tot respectul suporterilor dinamoviști, niciun fan nu ar merita să treaca prin asemenea calvar!

Pierderea Identitatii

Ce am fost și ce am ajuns

2 patroni, unul lipsit de interes, altul prea implicat. Ce au în comun? Ruinarea identității celor mai mari cluburi de fotbal de la noi. Nu ne învățăm minte, nu-i așa? Dacă la Dinamo, suporterii au rămas totuși alături de echipa, iar măcar numele este identic cu cel din trecut, același lucru nu poate fi spus și despre FCSB. Să privești acest ,,derby” este ca și cum ai simula un meci în PES intre ,, London Blue” și ,, London Red”, două formații ce pretind că au ceva în comun cu echipele pe care le reprezintă. Lipsa suporterilor la meciul de joi seară va face din această partidă un simplu meci între o echipă de copii talentați care nu au experiență și probabil inima pentru asemenea duel si o formație plină de jucători muncitori, dar lipsiți total de valoare. Va fi o umbră a derby-urilor din anii 90 în care se confruntau doi dintre giganții Europei la acea vreme. Dinu, Lacatuș, Andone, Belodedici, iar acum Fabbrini si Moruțan.:) Rămâne de văzut scorul întâlnirii, eu prezic un sec 1-0 pentru FCSB, gol marcat în prima repriză, cu dinamoviștii alergând după egalare până în ultimul minut în zadar.

Însă, dacă aveți alte opinii legate de scor și de ce am scris, nu ezitați să le lăsați în secțiunea de comentarii, până atunci ăsta am fost eu și până data viitoare, salve!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: