Cormorani la 180 de grade

                 

The Special One-Liverpool Edition

Cine ar fi crezut, nu? E cineva care a prezis asta? Nu? Nici nu mă așteptam la alt răspuns.

În caz că din august încoace ați trăit în peșteră, atunci, da, ați citit bine Liverpool e noua campioană a Angliei (neoficial încă, dar să fim serioși). Dacă aș fi spus acest lucru acum 4 ani de zile, atunci când în lotul cormoranilor se aflau jucători precum Moreno, Benteke și Mignolet, ați fi presupus (pe bună dreptate) că am dungă roșie în buletin. Dar nu, conduși de genialul Klopp, scouse-rii au reușit ceea ce acum cațiva ani părea o utopie. Și în articolul de azi vom călători înapoi în timp pentru a analiza exact cum a reușit cel poreclit ,,Kloppo” sa revoluționeze  o trupă ce pareă în derivă.

Pre-Klopp Era

Efectul Interimarului

Imediat de la instalarea tehnicianului german, părea că atmosfera din cadrul lotului se schimbă. Era un entuziasm în jurul echipei, ce a dus la o îmbunătățire a rezultatelor. O finală de Cupa Ligii pe Wembley și încă una de Europa League, amândouă pierdute însă, au reprezentat la acea vreme rezultate impresionante ce indicau spre progres, cu toate că transferurile din iarna nu au dat randament (Steven Caulker împrumut 6 luni, serios?). Chiar dacă la nivelul lotului existau probleme în continuare, semnele erau pozitive.

Push-ul pentru Top 4

Prima Piesă a Puzzle-ului

Dacă perioada de recrutări din iarnă nu a adus transferuri de calitate, același lucru nu poate fi spus și despre cea din vara lui 2016. Cei vizați:Mane de la Southampton(victima preferată a cormoranilor) pentru 30 de milioane de lire sterline,  Georginio Wijnaldum de la Newcastle pentru 23 de milioane și Joel Matip liber de contract de la Schalke. Cu cei trei, piese de baza, ,,The Reds” au reușit să termine (cu destule emoții ce-i drept) pe loc de Champions ce a deschis porțile perioadei de succes care avea sa urmeze. De precizat și transferul lui Karius în aceeași perioadă, dar cu cât vorbim mai puțin despre el, cu atât mai bine. 🙂

Vara schimbării

Faraonul de pe Anfield

A fost o altă campanie de excepție pentru suflarea roșie de pe Merseyside. După îndepărtarea mai multor jucători ce erau considerați ,,dead wood” , pe rând au venit Salah, Ox-Chamberlain și Andy Robertson (probabil cel mai bun transfer din istoria lor recentă dacă e să ne uităm la prețul de doar 8 milioane de lire). Acestea coroborâte cu amânarea pentru încă 6 luni a plecarii lui Coutinho anunțau ceva măreț pe Anfield. Și așa a și fost. După despărțirea de Brazilian, a fost achiziționat un fundaș central de origine olandeză ce a reparat definitiv problema apărării care scârțâie. Voi ați auzit de el?

Revoluția de pe Merseyside

Out With The Old, In With The New

În final, ultima perioadă ce a definitivat transformarea lui Liverpool, a fost vara din 2018. După dezastrul de la Kiev, lui Karius i-a fost arătată ușa din dos, în locul său venind Allison de la Roma pentru o sumă record. Lui i-au urmat pe rând Fabinho, Naby Keita(chiar dacă transferul său fusese anunțat cu 12 luni în urmă) și Shaqiri, toți având un impact considerabil asupra performanțelor trupei lui Klopp, reușind să o metamorfozeze dintr-o echipă mică, frumoasă ca exprimare de joc, dar cu lacune în zona de apărare, în bestia neagră care este în ziua de astăzi. În concluzie, acestea au fost momentele care au definit echipa de azi a lui Liverpool. Dar aveți altă părere? Credeți că am omis ceva? Nu uitați să ne lăsați părerea voastră în secțiunea de comentarii și până data viitoare, salve!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: