Der Klassiker Am Vrut, Der Klassiker Am Primit

1-0 Phonzie

Wow, parcă am și uitat, nu? Primul derby după o pauză de două luni a fost un meci electric, în care două echipe foarte bune ne-au adus aminte de ce în urmă cu șase ani disputau o finală de Champions League. În final, bavarezii au plecat cu punctele acasă, după o victorie meritată, lăsăndu-și principala contracandidată să spere la o minune. Mai jos, veți vedea câteva concluzii pe care le-am tras după acest minunat joc pe care îl așteptam cu toții.

Killer Kimmich

Super Super Bayern Munchen

Nota 10 pentru elevii lui Hansi Flick, absolut fenomenali. Au venit în Dortmund, știind că o victorie le-ar asigura în mare masură al optulea titlu consecutiv și au avut una dintre cele mai bune prestații ale sezonului. Oaspeții de astăzi au dominat cap-coadă, rezultatul nefiind niciodată sub semnul întrebării. Au profitat de oportunitățile avute, în timp ce apărarea i-a anihilat pe Hazard, Haaland și Brandt, jucători în mare formă înainte de startul partidei. Nici lateralii ,,schwarz-gelben” nu au pus probleme, acolo unde Pavard și în special Davies (mai multe despre el puțin mai târziu) au fost exemplari. Desprinderea a avut loc în minutul 43, când Joshua Kimmich ne-a surprins pe toți cu o scăriță asemănătoare cu cea marcată de Messi în deplasarea de la Betis acum un an de zile. Într-adevăr este și o mică eroare a lui Burki, dar să ne bucurăm de gol zic:). Impresia pe care mi-a lăsat-o Bayern în acest meci este una de ehipă matură, stapână pe ea, aproape total în opoziție cu ceea ce au arătat gazdele. Lucruri mari se vor întâmpla în Bavaria în acest sezon, posibil un triumf in Champions. 90% calificați în sferturi, ,,Die Rotten” pot să viseze la ce-i mai frumos de la acest an, însă surprizele pot apărea la tot pasul, așa că watch this space!:)

THIS MAN IS ON ABSOLUTE FLAMES

Davies 1-0 Haaland&Sancho

Primul meci din Bundesliga cu coloană sonoră (mare + pentru Dortmund) ne-a oferit și un duel al viitoarelor star-uri. Însă această ,,bătălie” nu a fost decât o expoziție a canadianului Alphonso Davies, în timp ce mult mai apreciații Haaland și Sancho au dezamăgit total. După părerea mea, ex-mijlocașul de bandă al roșiilor( transformat într-un lateral din pricina unei crize de accidentări) a fost cel mai bun din cei 30 (YIKES, știu) ce au evoluat pe Signal Iduna Park. A oprit numeroase incursiuni ale benzilor adverse, dar a și străpuns defensiva gazdelor atunci când a urcat cu mingea la picior. A dat dovadă ( a câta oară oare?) de o viteză excepțională de recuperare, acesta prinzându-l din urmă pe Haaland la o fază extrem de fierbinte. El a caștigat autoritar duelul contra celuilalt lateral ,,minune” al galbenilor, Achraf Hakimi. Haaland nu s-a remarcat cu nimic, până la ieșirea sa din minutul 72, în timp ce Sancho a părut mai mult că e cu gândul la un transfer în Premier League, decât la meciul cu Bayern. Îngrijorător este că nu reprezintă prima dată când Jadon are o apariție lipsită de interes la meciurile propriei echipe, toamna trecută având loc niște discuții aprinse între Lucien Favre și șeptarul englez. Ce se întâmplă în vestiarul de pe Westfallen Stadion rămâne un mister, însă, clar ceva este în neregulă. But for now, all hail King Phonzie!

Este Borussia ,,Done and Out”?

Speranta Moare Ultima

Baieții lui Favre sunt 90% out din lupta pentru titlu, în urma acestui rezultat. 7 puncte de recuperat cu 6 meciuri rămase, un munte cam abrupt de urcat. Nu au pus la îndoială rezulatul, arătând încă o dată că nu e suficient să fii o echipă frumoasă pentru a câștiga trofee. Va fi un nou caz de ,,Poate la Anul” pentru galbeni, în acest moment nefiind la un nivel măcar apropiat celui al lui Bayern. De menționat și absența capitanului, Marco Reus care probabil că le-a tăiat din elan gazdelor. Însă este nevoie de un revamp al lotului la vară, pentru că, după meciul de azi, un lucru e sigur: nu te poți bate la campionat cu Delaney și Dahoud în primul 11.

Dar, voi ce credeți? Am fost prea dur? Am exagerat? Mai are Dortmund șanse la titlu? Este Bayern cel mai bun lucru de la painea prăjită incoace? Lăsați-mi răspunsurile voastre în sectiunea de comentarii, și până data viitoare, salve!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: